Avustralya Heyeti Rojava’da

Senatör David Shoebridge liderliğindeki Avustralya heyeti, Rojava’da Demokratik Özerk Yönetim’in kadın odaklı yönetim modelini inceledi.

Avustralya Heyeti Rojava’da
Yayınlama: 22.09.2025
11
A+
A-

Rojava Dış İlişkiler Ofisi, Senatör David Shoebridge başkanlığındaki bir Avustralya heyetinin bölgeyi ziyaret ettiğini açıkladı. Görüşmelerde, Kuzey ve Doğu Suriye’deki siyasi ve toplumsal durum, Demokratik Özerk Yönetim’in deneyimi ve kadınların yönetimdeki öncü rolü ele alındı.

Shoebridge, özellikle kadınların karar alma mekanizmalarına eşit katılımını sağlayan yönetim modelini “benzersiz bir demokratik örnek” olarak nitelendirerek desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Rojava, eş başkanlık sistemi sayesinde her üst düzey görevin bir kadın ve bir erkek tarafından paylaşılmasını zorunlu kılarak bölgede kadın hakları açısından dikkat çeken uygulamalara imza atıyor.

Ziyaret, Suriye’de Beşar Esad’ın devrilmesinin ardından başlayan geçiş sürecinde gerçekleşti. Shoebridge’in ayrıca Şam yönetimi ile Mart ayında varılan mutabakatın uygulanması ve tüm Suriyelilerin haklarının güvence altına alınmasının önemine değindiği belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Tarafsız, Bağımsız ve ilkeli Habercilik. Haberlerinizi gönderin yayınlayalım info@expresshaber.net
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.