Hamas, Trump’ın Gazze planına yazılı açıklamayla yanıt vererek esir değişimi ve Gazze yönetimi konusunda iş birliğine hazır olduğunu duyurdu.
Hamas, yaptığı yazılı açıklamada, savaşı sona erdirmek, insani yardımların girişine izin vermek, işgali reddetmek ve zorla yerinden edilmeyi önlemek amacıyla Arap dünyası, İslam ülkeleri, uluslararası taraflar ve ABD Başkanı Donald Trump’ın çabalarını takdir ettiklerini duyurdu.
Hamas, saha koşulları uygun olduğunda Trump’ın ortaya koyduğu değişim formülü çerçevesinde hayatta olan ve hayatını kaybeden tüm İsrailli esirleri serbest bırakmayı kabul ettiklerini belirtti.
Ayrıca, Gazze’nin yönetimini ulusal mutabakata dayalı ve Arap/İslam desteğine sahip bir Filistinli teknokrat heyetine devretmeye hazır olduklarını vurguladı. Bununla birlikte, Gazze’nin geleceği ve Filistinlilerin temel hakları gibi konuların daha geniş ulusal tutum ve uluslararası hukuka dayalı bir çerçevede ele alınması gerektiğini kaydetti.
Kaynak: HABER MERKEZİ