Netanyahu: Suriye ile Güvenlik Anlaşması Görüşüyoruz, Golan’dan Çekilmeyeceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye ile güvenlik anlaşması müzakerelerinin sürdüğünü ancak Golan Tepeleri’nden vazgeçmeyeceklerini açıkladı.

Netanyahu: Suriye ile Güvenlik Anlaşması Görüşüyoruz, Golan’dan Çekilmeyeceğiz
Yayınlama: 22.09.2025
4
A+
A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye ile güvenlik anlaşması üzerine görüşmeler yürüttüklerini doğruladı. Başbakanlık Ofisi tarafından paylaşılan video mesajında konuşan Netanyahu, güneybatı Suriye’yi askerden arındırmayı öngören bir güvenlik anlaşması üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Netanyahu, İsrail’in Golan Tepeleri’nden çekilme niyetinin olmadığını vurgulayarak, “Suriye ile güneybatı Suriye’yi askerden arındırmayı öngören bir güvenlik anlaşması üzerinde görüşüyoruz” dedi.

Açıklamasında Arap Dağı bölgesindeki Dürzi müttefiklerin güvenlik endişelerine de dikkat çeken Netanyahu, bu konunun da müzakerelerin gündeminde olduğunu ifade etti.

İsrail basını, Netanyahu’nun önümüzdeki günlerde bakanlar ve güvenlik şefleriyle Suriye ile yapılan görüşmelerdeki son gelişmeleri değerlendireceğini bildirdi. İsrail yönetiminin “birkaç hafta önce” Şam’a yeni bir güvenlik anlaşması önerisi sunduğu öne sürülmüştü.

Netanyahu, gün içinde yaptığı başka bir açıklamada da görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Tarafsız, Bağımsız ve ilkeli Habercilik. Haberlerinizi gönderin yayınlayalım info@expresshaber.net
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.