Rojin Kabaiş soruşturmasında yeni gelişme: Özel ekip kuruldu, 400’den fazla DNA incelemesi yapıldı

Rojin Kabaiş soruşturmasında yeni gelişme: Özel ekip kuruldu, 400’den fazla DNA incelemesi yapıldı
Yayınlama: 07.07.2026
8
A+
A-
🔊

Van’da şüpheli şekilde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde özel ekip oluşturulurken, soruşturma kapsamında 400’ün üzerinde DNA incelemesi yapıldığı ve güvenlik kameralarındaki karartıldığı iddia edilen 15 dakikalık görüntünün çözülmesi için çalışma yürütüldüğü öğrenildi.

Rojin Kabaiş soruşturmasında yeni aşama: Özel ekip kuruldu, kamera kayıtları yeniden inceleniyor

Van’da şüpheli şekilde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş dosyasında soruşturma sürüyor. Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla özel bir ekip oluşturduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar 400’ün üzerinde DNA incelemesi yapılırken, güvenlik kameralarına yansıyan ve karartıldığı öne sürülen 15 dakikalık görüntünün çözümlenmesi için teknik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Baba Nizamettin Kabaiş: “Bu bir cinayet ve mutlaka aydınlatılacak”

Türkiye Gazetesi’ne konuşan baba Nizamettin Kabaiş, Adalet Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalardan umutlu olduklarını söyledi.

Kabaiş, kamera görüntülerinin bilinçli şekilde karartıldığına inandığını belirterek, “O kaydın çözülmesi soruşturma açısından çok önemli. Bu bir cinayet ve mutlaka aydınlatılacak. Gereği neyse yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Dosya kapsamında teknik incelemelerin sürdüğünü aktaran Kabaiş, Adalet Bakanlığı tarafından gönderilen cihazla baz istasyonu sinyallerinin analiz edileceğini belirterek, olay günü kimlerle ve hangi güzergâhta sinyal alındığının araştırılacağını söyledi.

Yurt ve üniversite yönetimi için soruşturma talebi

Nizamettin Kabaiş, üniversite rektörü ile yurt yönetimi hakkında da soruşturma yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Van Valiliği İl İdare Kurulu’nun daha önce verdiği “soruşturma izni verilmemesi” kararının, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldığını hatırlatan Kabaiş, bu kararın ardından üniversite ve yurt yönetimi hakkında soruşturma başlatılmasının önünün açıldığını söyledi.

Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin soruşturma, Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.