Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
Türkiye Futbol Federasyonu’nun “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında desteklediği İşitme Engelliler U23 Millî Takımı, gösterdiği başarılı performansla dünya şampiyonluğuna ulaştı.
İşitme Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde mücadele eden millî takımın elde ettiği tarihi başarı spor camiasında büyük sevinç oluşturdu.
TFF Engelli Futbolu Koordinasyon Kurulu Başkanı Kerim Vural, şampiyonluğun ardından yaptığı açıklamada takımın başarısına olan inançlarını her zaman koruduklarını belirtti.
Vural, “Millîlerimizin o inancını her zaman gözlerinden okuyorduk. Ne olursa olsun bu inancın ve azmin zaferi getireceğinden emindik.” ifadelerini kullandı.
Şampiyonluk sürecinde destek veren Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine teşekkür eden Vural, başta TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu olmak üzere federasyon yöneticilerinin millî takıma hem maddi hem manevi destek sağladığını söyledi.
Kerim Vural ayrıca, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Dursun Gözel ile birlikte U23 Millî Takımı Teknik Direktörü İsmet Kamak’ı, futbolcuları ve teknik heyeti telefonla arayarak tebrik etti.
Vural açıklamasında, “Bu dünya şampiyonluğu hem ülkemiz hem de engelli futbolunun dünyadaki değerinin anlaşılması açısından çok önemli bir başarıdır.” dedi.
Kaynak: Munzur Elaltunterin