Okullarda ikinci dönem “Bayrak Sevgisi” ile başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin, okullarda bayrak sevgisi, birlik ve ortak aidiyet bilincini güçlendirmeye yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla başlayacağını duyurdu.

Okullarda ikinci dönem “Bayrak Sevgisi” ile başlıyor
Yayınlama: 30.01.2026
4
A+
A-

MEB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, ikinci dönemin başladığı 2-6 Şubat tarihleri arasında resmi ve özel tüm okul ve kurumlarda bayrak sevgisi temalı etkinlikler düzenlenecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 ile gönderilen yazı doğrultusunda, öğrencilere Türk bayrağının tarihi, milli ve manevi değeri hakkında bilgilendirmeler yapılacak.

Okullar bayraklarla donatılacak

Bu kapsamda okul binaları Türk bayraklarıyla süslenecek. Ayrıca resim, şiir, kompozisyon ve afiş yarışmaları, sergiler ile çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Milli ve manevi değerler vurgusu

[eii post_id=”4207″ theme=”1″]

Yürütülecek çalışmaların, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde öğrencilerin milli, manevi ve kültürel değerlerle bütünleşmiş, birlik, beraberlik ve kardeşlik bilinci gelişmiş bireyler olarak yetişmelerine katkı sunması hedefleniyor.

Açıklamada, çalışmaların;

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.