Kocaeli’de görev yaparken sosyal medya paylaşımı sonrası gündeme gelen Diyarbakırlı hemşire İkra Avcı’nın görevden uzaklaştırılma süresi 2 ay daha uzatıldı. Avcı, kararı kendi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.
Daha önce hakkında verilen 3 aylık açığa alma süresinin dolduğunu belirten Avcı, idari karar doğrultusunda bu sürenin 2 ay daha uzatıldığını açıkladı. Avcı’nın hukuki sürecinin ise devam ettiği öğrenildi.
Rojava’da bir kadın savaşçının öldürülmesinin ardından saçlarının kesilip sergilenmesine tepki olarak saçlarını ördüğü bir video paylaşan Avcı, kısa sürede sosyal medyada hedef haline geldi. Tepki çeken paylaşım sonrası hakkında hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.
Gözaltına alınan Avcı, daha sonra serbest bırakılmış ancak görevinden uzaklaştırılmıştı.
Sosyal medya üzerinden hedef gösterildiğini ifade eden Avcı, çok sayıda tehdit ve hakaret içerikli mesaj aldığını belirtti. Paylaşımının suç unsuru taşımadığını savunan Avcı, yaşanan sürecin hukuki boyutunun sürdüğünü dile getirdi.
Yaşadığı süreç nedeniyle işsiz kalan Avcı, ekonomik zorluklar nedeniyle evini boşaltarak Diyarbakır’daki ailesinin yanına döndü. Yaklaşık 5 aydır görevinden uzak olan Avcı’nın mesleğine ne zaman döneceği ise belirsizliğini koruyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ