Kar Tatili Genişledi: 13 Ocak’ta Birçok İlde Eğitime Ara

Yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, buzlanma ve çığ riski nedeniyle 13 Ocak Salı günü birçok il ve ilçede eğitime ara verildi. Valilikler, hamile ve engelli kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağını duyurdu.

Kar Tatili Genişledi: 13 Ocak’ta Birçok İlde Eğitime Ara
Yayınlama: 13.01.2026
31
A+
A-
🔊

Türkiye genelinde etkisini artıran kar yağışı ve olumsuz hava koşulları, eğitimde aksamalara yol açtı. Valilik ve kaymakamlıklardan yapılan açıklamalara göre, 13 Ocak Salı günü birçok ilde resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitime geçici olarak ara verildi.

Yoğun kar yağışıyla birlikte buzlanma, don ve çığ riski gerekçesiyle alınan kararlarda, öğrencilerin ve vatandaşların güvenliğinin öncelikli olduğu vurgulandı. Eğitime ara verilen iller arasında Adıyaman, Bingöl, Hakkari, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Sinop, Tokat ve Yozgat yer aldı.

Valilikler tarafından yapılan duyurularda, hamile ve engelli kamu çalışanları ile kronik rahatsızlığı bulunan personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi. Bazı illerde ise kamu kurumlarında görev yapan küçük çocuğu olan kadın çalışanlar için de esnek uygulamaların devreye alındığı belirtildi.

Yetkililer, hava koşullarının seyrine göre yeni kararların alınabileceğini ifade ederken, vatandaşlara resmi açıklamaları takip etmeleri ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları çağrısında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.