Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), bir Apache helikopterinin düşürülmesinin ardından İran’a yönelik saldırılar başlattığını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump, operasyonların “güçlü bir karşılık” olduğunu söyledi.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), bir Apache helikopterinin düşürülmesinin ardından İran’a yönelik saldırılar başlattığını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump, operasyonların “güçlü bir karşılık” olduğunu söyledi.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD ordusuna ait bir Apache helikopterinin düşürülmesine yanıt olarak İran’a yönelik askeri operasyon başlattıklarını açıkladı.
CENTCOM’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatıyla İran’a karşı “meşru müdafaa kapsamında” saldırıların başladığı bildirildi. Açıklamada operasyonun, İran’ın saldırganlığına karşı orantılı bir yanıt olduğu ifade edildi.
TRUMP: KARŞILIK VERİYORUZ
CENTCOM’un açıklamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump da konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Trump, ABD’ye ait Apache helikopterinin düşürülmesinin ardından karşılık verilmesinin gerekli olduğunu belirterek, yürütülen operasyonların güçlü bir yanıt niteliği taşıdığını söyledi.
ABD Başkanı, “Bir helikopterimizi düşürdüler ve şu anda buna karşılık veriyoruz” ifadelerini kullandı.
HELİKOPTER OLAYI NASIL YAŞANDI?
ABD kaynaklarına göre Hürmüz Boğazı üzerinde görev yapan Apache helikopteri olay sırasında zarar gördü. Yetkililer, pilotların kurtarıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı.
Bazı ABD’li yetkililer, helikopterin İran’a ait bir insansız hava aracıyla yaşanan çarpışma sonucu düştüğünü değerlendirirken, olayın kasıtlı olup olmadığına ilişkin incelemelerin sürdüğü bildirildi.
ORTA DOĞU’DA GERİLİM YÜKSELİYOR
ABD’nin İran’a yönelik operasyon açıklaması, Orta Doğu’da zaten yüksek seyreden gerilimi daha da artırdı. Bölgedeki gelişmeler uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip edilirken, taraflardan gelecek yeni açıklamalar merakla bekleniyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ