CHP’den seçilen 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

CHP listesinden seçilen Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve Şile Belediye Başkanvekili Sacit Aslan, AK Parti’ye katıldı. Üç isme parti rozetlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

CHP’den seçilen 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı
Yayınlama: 01.08.2026
4
A+
A-
🔊

AK Parti’nin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda dikkat çeken bir siyasi geçiş yaşandı. CHP’den seçilen Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve Şile Belediye Başkanvekili Sacit Aslan, AK Parti saflarına katıldı.

Partiye katılan isimler, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kürsüye davet edilerek rozetlerini aldı.

Erdoğan: Muhalefetin durumu ilgiyi artırıyor

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı’na yönelik ilginin arttığını belirterek, bunun nedeninin muhalefet cephesinde yaşanan gelişmeler olduğunu savundu.

Erdoğan, “AK Parti ve Cumhur İttifakı’na yönelik artan ilginin sırrını çözmek için detaylı analizlere gerek yok. Son günlerde muhalefet cephesinde yaşanan tartışmalara bakmak bile bunu anlamak için yeterlidir. Bizim gündemimizle onların gündemi arasında dağlar kadar fark var” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin üye sayısı açıklandı

Konuşmasında teşkilat çalışmalarına da değinen Erdoğan, AK Parti’nin üye sayısına ilişkin güncel verileri paylaştı.

AK Parti’nin üye sayısının 11 milyon 710 bine ulaştığını belirten Erdoğan, partisini “Türkiye’nin en büyük siyasi hareketi” olarak nitelendirdi.

“AK Parti bir Türkiye kitabıdır. Burada herkese bir sayfa, herkesin hikayesine bir yer vardır” diyen Erdoğan, teşkilatların saha çalışmalarını sürdürmesini istedi.

Siyasi kulislerde dikkat çeken parti değişikliği, yerel yönetimlerdeki dengeler açısından da yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.