Haluk Levent’ten gözaltında dikkat çeken açıklama: “Konuşmama izin vermediler, susma hakkımı kullandım”

Ahbap Derneği soruşturması kapsamında gözaltına alınan Haluk Levent, ifade sırasında söylemek istediği bazı beyanların tutanağa geçirilmediğini öne sürerek susma hakkını kullandığını açıkladı. Levent’in avukatları ise savunma hakkının kısıtlandığını savundu.

Haluk Levent’ten gözaltında dikkat çeken açıklama: “Konuşmama izin vermediler, susma hakkımı kullandım”
Yayınlama: 14.07.2026
5
A+
A-
🔊

Ahbap Derneği hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ifade işlemleri sırasında söylemek istediği bazı beyanların resmi tutanağa geçirilmediğini iddia ederek susma hakkını kullandığını duyurdu.

Levent adına yapılan paylaşımda, ifade vermek istediği konuların kayda alınmasına izin verilmediği öne sürülürken, bu nedenle savunmasını tamamlayamadığı ifade edildi.

“Söyleyeceklerimin kayda geçmesini istemiyorlar”

Haluk Levent’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konuşmak istiyorum, izin vermediler. Çünkü söyleyeceklerimin resmi kayıtlara geçmesini istemiyorlar.”

Paylaşımda ayrıca emniyette alınan ifade tutanağı ile avukatların hazırladığı tutanak kamuoyuyla paylaşıldı.

İfade tutanağında susma hakkını kullandığı görüldü

Paylaşılan ifade tutanağında Haluk Levent’in şu beyanı yer aldı:

“Bu konuda az önce tutanağa geçirilmesini istediğim politikacılar ve devlet kurumları ile ilgili cevap vermek istediğim konuların soruyla alakalı olmadığı söylendiğinden (benim için konuyla alakası var hem de çok var) ifademi veremiyorum ve bundan sonraki sorulara susma hakkımı kullanıyorum.”

Avukatlar: Savunma hakkı kısıtlandı

Levent’in avukatları da hazırladıkları tutanakta, müvekkillerinin soruşturmayla ilgili ayrıntılı ifade vermek istediğini ancak buna izin verilmediğini ileri sürdü.

Avukatların açıklamasında, Haluk Levent’in ifade sırasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bahsetmek istemesi üzerine bu kısmın “soruyla uyumlu olmadığı” gerekçesiyle tutanağa geçirilmediği iddia edildi.

Savunma ekibi, bu durumun savunma hakkını kısıtladığını belirterek İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi’nin de sürece dahil olduğunu açıkladı.

Soruşturma sürüyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerle ilgili işlemler devam ediyor. Soruşturmanın seyriyle ilgili resmi makamlar tarafından yapılacak yeni açıklamalar kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.