Özgür Özel, Deniz Göktaş ziyaretinin ayrıntılarını anlattı: “Bana güç verdiniz” dedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu komedyen Deniz Göktaş ile cezaevinde yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı. Özel, Göktaş’ın moralinin yüksek olduğunu belirtirken, gözaltı görüntüleri ve cezaevi sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamaları kamuoyuyla paylaştı.

Özgür Özel, Deniz Göktaş ziyaretinin ayrıntılarını anlattı: “Bana güç verdiniz” dedi
Yayınlama: 06.07.2026
13
A+
A-
🔊

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu bulunan komedyen Deniz Göktaş ile gerçekleştirdiği cezaevi ziyaretinin ayrıntılarını gazeteci İsmail Saymaz’a anlattı. Pazar sabahı gerçekleştirilen görüşmede Göktaş’ın moralinin yerinde olduğunu söyleyen Özel, görüşmede dikkat çeken değerlendirmelerin yapıldığını aktardı.

“Bana güç verdiniz”

Özel’in aktardığına göre Deniz Göktaş, cezaevinde kendisini görünce sarılarak, “Güç verdiniz, bana da moral oldu.” ifadelerini kullandı.

CHP lideri, ziyaretin ardından Göktaş’ın anne ve babasıyla da telefon görüşmesi yaptığını, Ankara’ya döndüğünde aileyle yüz yüze görüşeceğini söyledi.

Gözaltı görüntüleriyle ilgili iddia

Görüşmede gözaltı sırasında servis edilen görüntüler de gündeme geldi.

Özel’in aktardığına göre Göktaş, görüntülerin çekim sürecini anlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Beş kez yürüttüler. Önden çekimlerde hep gülümsedim. Gülümseyen görüntümü vermemek için arkadan çekilmişi vermişler. Film platosu gibiydi. Aynı sahneyi 4-5 kez yürüdük.”

Bu açıklamalar, gözaltı görüntülerinin kamuoyuna servis edilme şekline ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

“Kaçma niyetim olsaydı dönmezdim”

Özel, Göktaş’ın yurt dışındayken yaşanabilecek süreci öngördüğünü ancak buna rağmen Türkiye’ye döndüğünü anlattığını belirtti.

Göktaş’ın, “Ben zaten kaçma niyetiyle gitmediğim için dönmem lazımdı, döndüm hemen.” dediğini aktaran Özel, komedyenin tek kişilik koğuşta kaldığını, televizyon verildiğini ve cezaevi personelinin kendisine iyi davrandığını söylediğini ifade etti.

“Politik mizah için önemli bir dava”

Özgür Özel, Deniz Göktaş’ın tutuklanmasının yalnızca bireysel bir mesele olmadığını belirterek, bunun Türkiye’de politik mizah açısından da önemli bir süreç olduğunu söyledi.

“Kendimi ona borçlu hissediyordum.” diyen Özel, Deniz Göktaş’ın özgürce sanatını icra edebileceği bir Türkiye için mücadele edeceklerini ifade etti.

İmamoğlu’na yapılan espriler de konuşuldu

Görüşmede Ekrem İmamoğlu’na yönelik gösteride yapılan espriler de gündeme geldi.

Özel, Göktaş’ın, “Acaba cezaevindeki birini eleştirmek Ekrem Başkan’ı üzmüş müdür?” diye sorduğunu, kendisinin ise “Çok keyif almıştır.” yanıtını verdiğini söyledi.

Özel ayrıca, Ekrem İmamoğlu’nun da Göktaş’ın gösterisindeki esprileri beğendiğini ve kendisine selam gönderdiğini aktardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.