Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’deki grup toplantısında “Terörsüz Türkiye” sürecine karşı çıkanları hedef aldı. Erken seçim tartışmalarına kapıyı kapatan Bahçeli, Öcalan ve Demirtaş vurgusuyla dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partisinin grup toplantısında gündeme dair sert mesajlar verdi. “Terörsüz Türkiye” hedefinin Türk milletinin kaderiyle doğrudan ilgili olduğunu belirten Bahçeli, bu sürece karşı çıkanların “maşa” ve “güdümlü iş birlikçiler” olduğunu söyledi.
Suriye’de Şam yönetimi ile SDG arasında sağlanan mutabakata değinen Bahçeli, PKK’nın kurucu önderliği tarafından yapılan barış çağrısının sahada karşılık bulduğunu savundu. Bahçeli, örgütün lağvedildiğini öne sürerek, “Madem maksat hasıl oldu, PKK’nın kurucu önderliğine, DEM Parti’den tüm örgüt üyelerine kadar saygı gösterilmesini istemek ve beklemek gerekir” ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de sert sözlerle eleştiren Bahçeli, erken seçim tartışmalarına net bir dille karşı çıktı. Bahçeli, “Erken seçim diye bir şey asla gündeme alınmayacaktır. Seçimin tarihi bellidir” dedi.
Konuşmasının sonunda “umut hakkı” ve kayyum tartışmalarına da değinen Bahçeli, “Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmetler makama ve Demirtaş yuvasına dönene kadar kararımız nettir” sözleriyle mesajını yineledi.